Bespaar op energie met een nieuwe ketel

doorFrans Kroonmans

Bespaar op energie met een nieuwe ketel

Als het energieverbruik hoog en de warmteopbrengst laag is

Een cv ketel of een combiketel voor warm water en verwarming is een essentieel onderdeel in uw woning. Op kantoor is de combiketel of de cv ketel ook een hooggewaardeerd product. Als deze tenminste goed functioneert. Bij niet goed functionerende combiketels of verouderde cv ketels is de irritatie vaak hoog. U heeft het te vaak koud. Of met de opbrengst van warmwater is het maar matig gesteld. Is het misschien tijd voor een nieuwe combiketel of heeft de cv ketel dringend onderhoud nodig? Kies dan voor een allround leverancier. Er zijn goede bedrijven door heel Nederland te vinden. Het is aan te bevelen om niet zomaar een combi ketel of cv ketel aan te schaffen. Het onderhoud is minstens even belangrijk. Groot voordeel van het kiezen van dezelfde leverancier van zowel ketel als onderhoud is dat uw klantgegevens altijd centraal beschikbaar zijn. Dat scheelt als u een beroep moet doen op de garantie. Of een onderhoudscontract af wilt sluiten. Of bijvoorbeeld als u een storing. Met een simpel telefoontje zijn uw gegevens op het scherm van de medewerker van het warmtecentrum bekend.

Subsidie op uw nieuwe combi ketel of cv ketel

Hoogrendementsketels zijn in een aantal gevallen verkrijgbaar met subsidie. De overheid stimuleert de aanschaf van ketels die besparen op energieverbruik. Voor hoogrendementsketels is dat zeker het geval. De regels wijzigen regelmatig. De meeste bedrijven in cv ketels en combiketels kunnen u wel meer vertellen over de mogelijkheden op subsidie. Voor een nauwkeurig beeld van de nieuwste regels kunt u ook bij uw accountants- of administratiekantoor terecht.

De meest bekende merken cv ketel en combi ketel

Er is een grote variatie aan merken voor de cv ketel en de combiketel. De meest bekende merken in Nederland zijn:

  • Remeha
  • Valliant
  • Nefit
  • Intergas
  • Atag

De bekende Nederlandse bedrijven die zorgen voor de levering en het onderhoud van uw ketel werken met deze merken. Wilt u kiezen voor een minder bekend merk? Houdt er dan rekening mee dat de garantie en onderhoud hierbij wat onzeker kunnen worden. We raden u daarom aan niet alleen te kiezen voor een cv ketel of combiketel met de laagste prijs, maar ook de garantie en het onderhoud goed na te gaan.

Meer informatie over uw cv ketel en combi ketel

Bij de aanschaf en het onderhoud van uw cv ketel of combi ketel is het belangrijk om de juiste keuze te maken. U moet er immers weer jarenlang gebruik van kunnen maken. Wilt u een voorbeeld van een goed bedrijf voor de aanschaf, plaatsing en onderhoud van uw combiketel of cv ketel? Kijk dan op deze website voor meer informatie. U vindt er bijvoorbeeld een concrete aanpak van het cv ketel en combiketel onderhoud.
———————–

Over de auteur

Frans Kroonmans administrator

Geef een reactie